Виктория Георгиева, коментар за Oткакто избраха Вежди Рашидов за председател на

...
Виктория Георгиева, коментар за Oткакто избраха Вежди Рашидов за председател на
Коментари Харесай

Замълчете най-накрая

Виктория Георгиева, коментар за 

Oткакто избраха Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание, сульо и пульо държат да ни срещнат с мисловните си полюции. Такъв бил, онакъв бил – обидите, които понесе и още понася той, идват от хора, които са го виждали единствено на фотография. Въпросните ни разкриват някакви невероятни “тайни ”, които в действителност самият Рашидов в никакъв случай не е крил, нито е отричал, нито се е срамувал от тях.

Най-лицемерно редица депутати първо му станаха на крайници, поздравявайки го за несъмнено мощните думи, които той насочи към всички в Народното събрание, след което не един и двама от въпросните ръкопляскали му, на идващия ден към този момент бяха в предните редица на оплюващите го.

За да е цялостна картинката, към възмутените депутати и елементарни лаладжии се включиха и редица медии. „ Върнете се при хората и бъдете положителни ”, сподели той. Не го послушаха, не го схванаха. Напротив, озлобиха се още повече. Започаха да ни заливат с всякакви отрязъци от преди 20 години, клипчета, фотоси, речи. Ще кажеш, че не Вежди Рашидов е определен за ръководител на Народното събрание, а някой наказан за ликвидиране нарушител.

Помията по негов адрес освен, че не стопира, само че набира нова скорост, като оня ден Гошо Тъпото от БОЕЦ даже си разреши да разгласява във Facebook телефона на Рашидов, призовавайки хората му пишат смс-и с текст „ Оставка ”. Но от похвалили се под обявата дебилни поддръжници на Тъпото, разбираме, че някои са обиждали и дори заплашвали депутата.

Ако сте не запомнили кой тъкмо е Тъпото – един тотално незнаен допреди няколко години малък шарлатанин, който беше изгоненен от локална конструкция на ГЕРБ, тъй като го хванаха да бърка в партийната каса. Същият този по-късно реши, че ще го играе опозиционер против Бойко Борисов, създавайки благодарение на неразбираемо финансиране (всъщност той е известен и с близостта си с търсения от правораздаването Цветан Василев, обвиняем за източването на КТБ, като дори споделяше и фотоси с укриващия се) така наречен гражданско съдружие БОЕЦ, чиито акции постоянно се радват на „ мижав интерес ”, събирайки сред 5 и 25 безработни кукумицини, които размахват всякакви трансперантии, скандирайки „ Оставка ”, клечейки най-често пред Съдебната палата.

След като си разреши да направи обществено притежание телефона на Рашидов, Тъпото дори се оплака, че от ДАНС му били блокирали профила. Дали е по този начин, е обособен въпрос, само че истината е, че не профила му, а него самият трябваше да го лимитират, като го задържат за душевен тормоз, какъвто той реализира от дълго време над разнообразни недолюбвани от спонсорите му политици. В случая – над Вежди Рашидов.
Не пропуснаха да се изяват по адрес на Рашидов и други. Лидерът на Демократична България Христо Иванов, който в действителност се оказа, че е един от предложилите най-възрастният народен представител да  бъде определен за ръководител на Народно събрание, внезапно се отметна от думите си, заявявайки, че „ Ние предлагахме консенсус и формула за консенсус, а не да се откри консенсусна персона. Вежди Рашидов от наша позиция не може да бъде консенсусна персона. Той има много богата и сносно известна биография “.Няма по какъв начин Иванов да не е знаел, че това е Рашидов, въпреки всичко учредителното съвещание на Народно събрание се управлява от най-възрастния.
Асен Василев от Политическа партия, който пък по време на речта на Рашидов съвсем не се разплака, а след това му благодари за думите, незабавно след избирането му също се отметна от дейностите си, заявявайки, че депутатът от ГЕРБ в действителност е фасада. „ Сложихме една фасада и казахме: сякаш нещо се случи, ще тръгне нещо да се гласоподава. На първия мандат тези проблеми ще се върнат, тъй като не са решени ”, размаха пръст Василев. 

Политическата му половинка Кирил Петков като ехтене повтори думите му – „ този човек ще бъде там в действителност като фасада, тъй като не успяхме да стигнем до решение за човек, който ще е обединител в Народното събрание ”.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов дори заподозря, че зад избора на Рашидов за ръководител на Народното събрание стои сделката за връщане на хартиената бюлетина. Така се пробваха да показват избора му и някои медии – бил подсилен от „ Хартиената коалиция ”

И общо взето последните дни всякакви политици, публицисти или просто елементарни безделници се пробват да ни предупредят какъв брой ужасно е избирането на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание.

Същите надалеч не бяха толкоз стреснати от парламентарната рецесия, в която се гърчехме няколко дни. Не бяха и обезпокоени от изцяло сериозната възможност да останем без ръководител, което автоматизирано означаваше, че никаква работа не може да бъде свършена, нито бюджетът да бъде признат – все същински и съществени проблеми. Самото действие на Народното събрание беше застрашено, а дългите часове, в които нямаше изработен избор, от ден на ден ускориха недоверието на хората към институциите, което така и така е на сериозно ниско равнище.

Върхът на медийните полюции пък беше публикация, в която беше оповестено писмото на възмутена православна активистка. Въпросната дама била шокирана и потресена от думите на Вежди Рашидов, че рисувал „ полегнали христосчета ” по време на дебатите за избори на ръководител. Тези му дейности били богохулни, заради което той държал опрощение на всички „ възмутени християни ”.

Безспорно редица медии умеят да изместват фокуса от значимите проблеми – ще каже човек, че всичката Мара втасала, та опряхме да бистрим какво е скицирал той.

Всъщност отношението към Вежди Рашидов, който с изключение на народен представител от ГЕРБ (което очевидно доста мъчи и нервира някои), е преди всичко един заслужен човек и горделив българин, е индикация за сериозната рецесия, в която се намираме. Тя обаче не е единствено политическа и инстутиционална, което се вижда от безкрайната серпантина от избори, в които се намираме. Кризата, за жалост, е и морална, което е надалеч по-страшно.

***

Виктория Георгиева е приключила " Реализация и подготовка на ТВ излъчвания " към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", както и " Религията в Европа ", направление " Ислям ", още веднъж в СУ. Изучавала е и логика на психиката. Заместник основен редактор в " Ах, тези медии! ", редактор и създател в " Консерваторъ ", създател във вестник " Труд ".

Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като експерт маркетинг и реклама за водещи български компании.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР